RECEPTÖTLETEK

2. Cappucino Panna cotta

Alapanyagok (4 személyre)

50 cl tejszín

80 g porcukor

4 g lapzselatin

2 kávéskanál instant cappucino (vagy instant kávé)

100 g crème fraîche 40%

10 g cukorliszt

kakaópor és/vagy csokoládéforgács

Elkészítés

Áztassa a lapzselatint hideg vízben. Melegítse fel a tejszínt a cukorral és az instant cappucinoval.

Adja hozzá a kezei között lecsepegtetett zselatint és kevergetés mellett oldja fel.

Ossza szét a krémet 4 pohárban (vagy kehelyben) és tegye hűtőbe legalább 2 órára.

Tálalás előtt verje fel keményre a crème fraîche-t elektromos habverővel a cukorlisztet hozzáadásával.

Dresszírozza mindegyik panna cotta tetejére egy habzsák segítségével. Szórja meg kakaóporral és/vagy csokoládé forgáccsal.

Camembert sajtos rakott burgonya (Gratin de pommes de terre au camembert)

Alapanyagok (4 személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 200 g tejszín
  • 300 g tej
  • 1/2 Camembert
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Hámozza meg a burgonyát, és szeletelje azokat minél vékonyabb korongokra, majd helyezze el szépen egymásra a sütőtálban. Ez idő alatt melegítse fel a tejet, a tejszínt és a camembert sajtot, majd mixelje össze az egészet.

Ízesítse, majd öntse a burgonyára. Tegye azt a 150°C-ra előmelegített sütőbe 50 percre, majd tálalhatja is.

Tanácsok

Elkészítheti az ételt előző nap, amely fantasztikus kísérője lehet számos húsételnek.