RECEPTÖTLETEK
2. Cappucino Panna cotta
Alapanyagok (4 személyre)
50 cl tejszín
80 g porcukor
4 g lapzselatin
2 kávéskanál instant cappucino (vagy instant kávé)
100 g crème fraîche 40%
10 g cukorliszt
kakaópor és/vagy csokoládéforgács
Elkészítés
Áztassa a lapzselatint hideg vízben. Melegítse fel a tejszínt a cukorral és az instant cappucinoval.
Adja hozzá a kezei között lecsepegtetett zselatint és kevergetés mellett oldja fel.
Ossza szét a krémet 4 pohárban (vagy kehelyben) és tegye hűtőbe legalább 2 órára.
Tálalás előtt verje fel keményre a crème fraîche-t elektromos habverővel a cukorlisztet hozzáadásával.
Dresszírozza mindegyik panna cotta tetejére egy habzsák segítségével. Szórja meg kakaóporral és/vagy csokoládé forgáccsal.
Camembert sajtos rakott burgonya (Gratin de pommes de terre au camembert)
Alapanyagok (4 személyre)
- 1 kg burgonya
- 200 g tejszín
- 300 g tej
- 1/2 Camembert
- só, őrölt bors
Elkészítés
Hámozza meg a burgonyát, és szeletelje azokat minél vékonyabb korongokra, majd helyezze el szépen egymásra a sütőtálban. Ez idő alatt melegítse fel a tejet, a tejszínt és a camembert sajtot, majd mixelje össze az egészet.
Ízesítse, majd öntse a burgonyára. Tegye azt a 150°C-ra előmelegített sütőbe 50 percre, majd tálalhatja is.
Tanácsok
Elkészítheti az ételt előző nap, amely fantasztikus kísérője lehet számos húsételnek.